Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Николов: В детските градини 50% от деца с хронични заболявания са приети неправомерно

Снимка: Радио ВИДИН

Половината деца с хронични заболявания в детските градини са приети неправомерно, каза пред "Хоризонт" Васил Николов - председател на Инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.

Според Столичната община обаче твърденията за неправомерен прием в общинските детски ясли и детски градини не отговарят на истината.
"Констатират се проблемите и ако няма как да се измисли някакво оправдание, изсмукано от пръстите, в крайна сметка им се пише само някакво предписание и нищо досега. Никакви реални наказания и този път ще настояваме да има такива, защото с проблем от такъв мащаб над половината от децата с хронични заболявания са приети неправомерно. Това са децата, приети в последните 5 години и в крайна сметка за нас е ясно, че не се извършва качествен контрол върху директорите на детските градини", подчерта Николов.

В общинските детски ясли и детски градини се приемат деца с хронични заболявания на основание протокол от лекарска консултативна комисия или решение на ТЕЛК, подчертаха от Столичната община.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна