Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три села бяха евакуирани заради пожар край Берлин

| обновено на 24.08.18 в 10:09
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Три села край Берлин бяха евакуирани тази нощ заради голям горски пожар, който избухна късно вчера. Гори терен, голям, колкото 400 футболни игрища, съобщи пожарната. Засега няма данни за жертви и ранени. Димът от пожара покри южната част на Берлин, засега не е засегнат трафикът на летищата.

540 души от селата Тифенбрунен, Клаусдорф и Фронсдорф са били евакуирани тази нощ от съображения за сигурност. Гори горска територия, няма засегнати къщи и градини, съобщи пожарната. Все още не е ясна причината за пожара, гората е пламнала от много места.

Незапомнена суша тази година причинява пожар в Бранденбург за пореден път. Огън с такива размери обаче досега не е имало. Според местните жители дори и през войната не са били свидетели на такава огнена стихия. В пламтящите участъци има много муниции от Втората световна война и те продължават да избухват. Димът от огъня се разпростира над Потсдам и южната част на Берлин.

Властите призоваха гражданите на столицата да затворят прозорците си и да изключат климатичните инсталации. Трафикът на летищата не е засегнат. Няма промени в кацанията и излитанията от летище Шьонефелд, което се намира близо до пожара в южната част на Берлин. Днес гасенето на огъня продължава с хеликоптери.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна