Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволството пред Министерския съвет продължава

| обновено на 14.11.18 в 21:07
Протест пред Министерски съвет
Снимка: Наталия Ганчовска

За 24-та поредна вечер майки на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани излязоха на протест пред Министерския съвет с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Тази вечер майките организираха и автошествие в столицата.

След като в продължение на половин час протестиращите скандираха "Оставка, затвор, Валери е позор!" пред Министерския съвет, малко след 18 ч. колоната от велосипеди, мотоциклети и автомобили потегли от бул. "Цар Освободител".

Шествието премина по булевардите "Тодор Александров" и "Царица Йоанна" и малко след 20 ч. се върна в началната си точка - до БНБ. Общо три пъти бяха блокирани две кръстовища за по няколко минути. Движещите се в колоната автомобили бяха с включени аварийни светлини и натиснати клаксони. На прозорците им бяха залепени плакати с надписи "Системата ни убива".

Протестът премина при засилено полицейско присъствие и без напрежение и инциденти. Въпреки прогнозата за по-студено време, майките заявиха, че продължават с протестите си до оставката на Симеонов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна