Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР с препоръка за 8 декември: Автомобилите да се управляват от най-отпочиналия водач

Очаква се засилено присъствие на полиция по пътищата на страната и около местата, където младите хора ще празнуват.
Снимка: БНР

За спокойното протичане на днешния студентски празник 8 декември МВР взима мерки за осигуряването на реда. Очаква се засилено присъствие, както по пътищата на страната, така и около местата, където младите хора ще празнуват:

"След приключване на студентския празник, когато студентите тръгнат да се прибират по местата, откъдето трябва да се завърнат, нека автомобилите бъдат управлявани от най-отпочиналия правоспособен водач, който е в групата. Статистиката показва, че студентите се вслушват в нашите препоръки, спазват ги, но, както навсякъде, така и при студентите, ще се намери по някое изключение, което да наруши това правило", каза главен инспектор Петър Соколов от Националната полицията.


За спокойното протичане на днешния студентски празник МВР взима мерки за осигуряването на реда. Очаква се засилено присъствие, както по пътищата на страната, така и около местата, където младите хора ще празнуват.
Създадена е организация и e осигурено необходимото полицейско присъствие в Сапарева баня, Рилския манастир и в Осоговската планина, съобщиха от областната дирекция в Кюстендил.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени