Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 5 млн. лева са укритите данъци от бензиностанции

Снимка: БГНЕС

5 милиона и 300 хиляди лева са укритите данъци от бензиностанции, манипулирали данните си за миналата година, съобщи днес директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Галя Димитрова.

През 2018 г. са били издадени над 130 акта за административни нарушения, като стойността им е над 110 хиляди лева. Касови бележки не са били издадени за над 955 хил. литра гориво.

„Ние осъществяваме денонощен мониторинг и на изход, и на вход в данъчните складове, в бензиностанциите. Там има много установени случаи от колеги, в които се манипулира нивомерната система, касовите апарати. Има установени 5,300 млн. лева неплатени и укрити данъци от бензиностанции, които са манипулирали своята отчетност, каза Галя Димитрова.

Вътрешният министър Младен Маринов обясни, че се проверяват различни сигнали, а днес обект на проверка са 16 бензиностанции.

Сред проверяваните сигнали е и този на Българската петролна и газова асоциация.

„Координационното съвещание бе на ниво областни дирекции, тъй като искаме на териториално ниво да продължим с проверките на търговските обекти, които се занимават с продажба на горива и петролни продукти, както и такива, които въобще не съществуват в правния мир, ако има такива, и се занимават с такава дейност изцяло извън закона“, каза министър Маринов.

През 2018 г. е работено и по контрабанда и злоупотреби при разпространението и търговията с горива, допълниха от МВР.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна