Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фейсбук" твърди, че са решени проблемите, засегнали в сряда платформите на социалната медия

"Фейсбук" (Facebook) заяви, че са били решени възникналите в сряда проблеми с качването или изпращането на медийни файлове на различните приложения и платформи на социалната медия.

Вчера много потребители в световен мащаб не бяха в състояние да изпращат и получават изображения, снимки, видеоклипове и други файлове чрез платформите на социалната интернет медия, включително чрез приложенията WhatsApp и Instagram, а компанията обяви, че работи за решаване на проблема.

"По време на една от нашите рутинни операции по поддръжка, задействахме проблем, който затрудни някои хора да качват или изпращат снимки и видеоклипове", посочи "Фейсбук", цитирана от Ройтерс.

"Прекъсването изглежда е свързано с вътрешна инфраструктура или с проблеми със съответните приложения", съобщиха от компанията ThousandEyes, която наблюдава глобалния интернет трафик.

Частичното прекъсване разочарова редица потребители на най-голямата социална мрежа в света, като мнозина от тях използваха Туитър, за да се оплачат.

В сряда повече от 14 хиляди потребители съобщиха за проблеми с Instagram, като подобни оплаквания отправиха и повече от 7,5 хил. потребители на самия Facebook и над 1,6 хил. потребители на WhatsApp, според сайтът за проследяване на прекъсвания Downdetector.com.

Картата на Downdetector в реално време показа, че проблемът с "Фейсбук" и неговите приложения е засегнал предимно части от Европа и САЩ.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна