Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левандовски в топ 5 на голмайсторите в Лигата, Мбапе и Стърлинг записаха хеттрик

Роберт Левандовски лрикува, след като е вкарал за 2:1 в Пирея.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Байерн Роберт Левандовски вкара два гола срещу Олимпиакос за победата с 3:2 в Гърция и се изкачи на пето място в списъка с най-добри реализатори в историята на Шампионската лига.

В актива си Левандовски има 58 гола и изпреварва бившия нападател на Манчестър Юнайтед и Реал Рууд ван Нистелрой (56).

Повече попадения в турнира имат само Кристиано Роналдо (127 гола), Лионел Меси (112), Раул (71) и Карим Бензема (60).

Левандовски е играч на Байерн от 2014 г. През настоящия сезон 31-годишният поляк взе участие в 8 мача от немското първенство, в които вкара 12 гола. В Шампионската лига се разписа пет пъти в три двубоя.

Килиан Мбапе влезе от пейката и отбеляза хеттрик за победата на Пари Сен Жермен с 5:0 срещу Брюж като гост в мач от група "А" на Шампионската лига по футбол. По този начин френският тим запази 100-процентовия си актив и има девет точки при преполовяването на груповата фаза, докато Реал (Мадрид) изостава с пет след ключовия успех с 1:0 срещу Галатасарай в Истанбул.

Мауро Икарди изведе Пари Сен Жермен напред в гостуването в Белгия в седмата минута, а Мбапе, който се завърна на терена след възстановяване от разтежение, влезе в игра рано през втората част. В 61-ата минута Анхел ди Мария подаде остро към нападателя и вратарят на домакините Симон Миньоле успя само да докосне топката, а тя подскочи във въздуха и попадна в Мбапе за 2:0.

Нападателят на Пари Сен Жермен асистира на Икарди за 3:0 в 63-ата минута, а Ди Мария подаде отново на Мбапе за 4:0 в 79-ата. Четири минути по-късно младокът се разписа за крайното 5:0 и оформи своя хеттрик.

Реал надви Галатасарай за първата си победа в груповата фаза. 13-кратният шампион в турнира вкара единствения гол в 18-ата минута, когато Еден Азар влезе в наказателното поле отляво и подаде към центъра, а Тони Кроос засече топката с красив удар за крайното 1:0.

Рахийм Стърлинг записа хеттрик в рамките на 11 минути и Манчестър Сити разгроми с 5:1 Аталанта в мач от група "С" на Шампионската лига по футбол. Така англичаните останаха начело с девет точки, следвани от Шахтьор (Донецк) и Динамо (Загреб) с по четири, докато италианците са на дъното на класирането с нула.

Нападателят Серхио Агуеро се разписа на два пъти през първото полувреме, но истинската звезда на вечерта бе Стърлинг. Той взриви публиката с три бързи гола в 58-та, 64-та и 69-та минута, с което Сити направи пълен разгрома . Нещата обаче не изглеждаха чак толкова обещаващи в началото на срещата, след като Руслан Малиновски даде аванс на Аталанта в 28-ата минута, но Агуеро обърна бързо резултата с головете си в 34-ата и 38-ата минута.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна