Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Време е за още едно денсхол парти

Автор:
Dancehall Queen Contest в София

Зa втора поредна година вдъхновени от танците и повлияни от ямайските ритми от Dancehallist се решават на още една голяма крачка за танцувалното движение и денсхол културата в България. Второто издание на Dancehall Queen Contest ще стане факт на 13 декември (петък) в голямата зала на столичния клуб Mixtape 5.

Събитието ще се открои с един качествен подбор на най-доброто от dancehall музиката в България. Партитата са характерни с това, че представят карибската музика във всяко едно нейно измерение - както дълги изпълнения и импровизации на живо, така и добре подбрани селекции от ветераните в този стил.


На събитията на Dancehallist има по нещо за всеки любител на музиката. Това е една от причините години наред да се организират мащабни партита с участието на почти всички представители на реге-денсхол сцената в България.

За музикалната селекция ще сa отговорни Sly и Bashment (Manners), които имат доста опит в dancehall колаборациите. 

По нашите географски ширини рядко се среща типичния ямайски танц, а този път на една сцена се събират четирите стила на четиримата от най-запалени майстори на хореографията, за да се получи най-горещото коледно парти в София с участието на CC-LIONS CREW, Kati-VS Dance, Flexy Flame-Twerk Twice, Deni Defly (които помним от миналогодишното издание DHQ Bulgaria 2018).

Ето официалния промо видеоклип за събитието:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна