Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото срещу Вълчо и Маринела Арабаджиеви вече е в съда

Снимка: БГНЕС

От Специализираната прокуратурата съобщиха, че разследването срещу семейната двойка Вълчо и Маринела Арабаджиеви и още петима души за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, укриване на данъци и пране на пари е приключило.

Разследването започна с обиски в хотелите на Арабаджиеви в края на август 2018 година в рамките на спецакция, след която стана ясно, че двамата не са в България. След няколкомесечно издирване те бяха открити в курортно градче край Барселона, откъдето бяха екстрадирани в края на май.


Ветко Арабаджиев

Прокуратурата обвинява групата за деяния, извършени в различна форма на съучастие в периода 2013 - 2018 година. Вълчо и Маринела Арабаджиеви - за укриване на данъци чрез документи с невярно съдържание и неверни данъчни декларации. Придобитите чрез данъчните измами средства после били изпирани с поредица от транзакции, за да бъде скрит произходът им. За пране на пари обвинение има и синът на Арабаджиеви - Вълчо.

Във връзка с разследването Комисията за противодействие на корупцията наложи запор на имущество на Арабаджиеви за над 310 милиона лева, припомнят от държавното обвинение.

Вълчо Арабаджиев (в средата)

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна