Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът пусна Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина, делото ще е на 1 април

Бургаският районен съд отложи за 1-ви април делото срещу общинския съветник Бенчо Бенчев. Той е обвинен в укривателство на несебърския бос Димитър Желязков-известен като Митьо Очите и в незаконно притежание на  оръжия и боеприпаси. По искане на защитата на Бенчо Бенчев, съдът разреши той да пътува за лечение до Република Турция  в периода до 31-ви март.

Полицаи и служители на ГД БОП участвали в обиска на дома на Бенчо Бенчев и извършили разпити на свидетели бяха изслушани на днешното съдебно заседание. Разпитаните потвърдиха, че според свидетелските показания Бенчо Бенчев и Димитър Желязков са се срещнали случайно край солунски хотел и тъй като и на двамата е предстояло пътуване до Истанбул с цел лечение са решили да организират заедно престоя си в Турция.

Адвокатите на подсъдимия Бенчо Бенчев се опитаха да установят дали са спазени правата му и процесуалните правила при извършените беседи с него и обиска в дома му. За следващото съдебно заседание е призован за разпит като свидетел и несебърския бос Митьо Очите. Дотогава Бенчо Бенчев ще може да пътува до република Турция, където от години се лекува от тежко заболяване.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна