Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отстранена е аварията на парното във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Отстранена е аварията, която от вчера остави по-голямата част на Велико Търново без парно отопление. Битови абонати на дружеството сигнализираха, че не се отговаря на жалбите им и се оплакаха от високи сметки, въпреки честите аварии по мрежата на местната топлофикация.

Започна възстановяване на топлоподаването, но напрежението сред гражданите, породено от лошата услуга, която получават от „Топлофикация Велико Търново“ и липсата на компенсация за дните без парно, се увеличава:

„Не само от това, че много аварии, но колко жалби сме писали, колко пъти сме се обаждали, не реагират. Отговарят, че са малко хората, които са по поддръжка“.

„Абсолютно несправедливо е при толкова аварии сметки от порядъка на 360 лева за януари, което е пълен абсурд“.

При извънредната проверка на дружеството, направена от Комисията за енергийно и водно регулиране, заради многото аварии по топлопреносната мрежа, регулаторът разпореди до 30 март ТЕЦ-ът да направи подробен анализ на състоянието на мрежата и на абонатните станции и да изготви план-график за ремонти на съоръженията. Регулаторът изиска от топлофикация отчет за реално приспаднатите суми от фактурите на абонатите за недоставена топлинна енергия.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от