Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстранена е аварията на парното във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Отстранена е аварията, която от вчера остави по-голямата част на Велико Търново без парно отопление. Битови абонати на дружеството сигнализираха, че не се отговаря на жалбите им и се оплакаха от високи сметки, въпреки честите аварии по мрежата на местната топлофикация.

Започна възстановяване на топлоподаването, но напрежението сред гражданите, породено от лошата услуга, която получават от „Топлофикация Велико Търново“ и липсата на компенсация за дните без парно, се увеличава:

„Не само от това, че много аварии, но колко жалби сме писали, колко пъти сме се обаждали, не реагират. Отговарят, че са малко хората, които са по поддръжка“.

„Абсолютно несправедливо е при толкова аварии сметки от порядъка на 360 лева за януари, което е пълен абсурд“.

При извънредната проверка на дружеството, направена от Комисията за енергийно и водно регулиране, заради многото аварии по топлопреносната мрежа, регулаторът разпореди до 30 март ТЕЦ-ът да направи подробен анализ на състоянието на мрежата и на абонатните станции и да изготви план-график за ремонти на съоръженията. Регулаторът изиска от топлофикация отчет за реално приспаднатите суми от фактурите на абонатите за недоставена топлинна енергия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна