Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Fair deal свързва хиляди занаятчии и производители от България и Румъния

Повече от девет хиляди занаятчии и производители на селскостопанска продукция в Северна България и Южна Румъния могат да се възползват от интернет платформа за популяризиране и търговия на продукцията им. Триезичната платформа Fair deal е създадена от Община Велико Търново.

Платформата по трансграничен проект е направена за улеснение на връзката между доставчик и клиент. Съобразена е с българското и румънското законодателство, както и с изискванията на НАП, за да се избегнат нередности в процеса на прякото договаряне, поясни ръководителят на проекта Павел Христов от община Велико Търново.

„Да дадем една нова насока и развитие и да повишим ефективността на малкия и среден бизнес, повече възможности за самостоятелна заетост, за трудова мобилност, надомна работа“, каза той, обяснявайки целта на проекта.

Освен онлайн мрежата, по проекта за близо един милион лева са построени 38 павилиона, в които производителите да представят стоките си в базари и изложения от двете страни на река Дунав.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от