Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изненадваща оставка на изпълнителния директор на "Дисни" Боб Айгър

Ветеранът в компанията Боб Чапек поема нейното управление

Изпълнителният директор на "Уолт Дисни" Боб Айгър подаде оставка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на компанията "Уолт Дисни" (Walt Disney Company) Боб Айгър обяви изненадващо късно снощи, че се оттегля от поста си, което предизвика истински шок в центъра на развлекателния и филмов бизнес - Холивуд, както и в Силициевата долина и се отрази допълнително негативно на търговията на акции на Уолстрийт.

Съветът на директорите на компанията обяви във вторник вечерта, че начело на компанията ще застане 60-гидшният Боб Чапек, който преди това беше председател на "Дисни паркове".

"С успешното стартиране на бизнеса на Disney директно към потребителите (Disney +) и интеграцията на Twenty-First Century Fox, която вече е в ход, считам, че това е оптималното време за преход към нов изпълнителен директор", заяви 69-годишният Боб Айгнър.

Неговият заместник Боб Чапек, който е истински ветеран с 27-годишен стаж в компанията, заяви: "За мен е изключителна чест да поема ролята на главен изпълнителен директор на тази, за която наистина вярвам, че е най-голямата компания в света, както и да ръководя нашите изключително талантливи актьори и служители".

След новината акциите на Walt Disney Co. поевтиняха с нови 2% на извънборсовата търговия, след като по време на редовната търговия във вторник те се разделиха с 3,62% от стойността си на фона на бруталните разпродажби на Уолстрийт за втора поредна сесия на търговия с оглед на растящите притеснения за пандемия от коронавируса Covid-19.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна