Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нисан" възстановява производството си в провинция Хубей, Китай

В петък японската автомобилна компания "Нисан" (Nissan Motor Co.) отвори врати на фабриката си в китайската провинция Хубей, която беше епидемиологичното огнище, от което в началото на годината плъзна епидемията от коронавирус, превърнала се в последствие в глобална пандемия, съобщи Kyodo News.

Компанията "Нисан" добави, че всички нейни заводи в Китай вече са отворени.

По-рано японският автомобилен производител заяви, че ще възобнови работата си в китайските заводи през настоящата седмица, след като беше спряла напълно производството поради коронавируса.

Междувременно китайският вицепремиер Син Гобин заяви в петък, че скоростта на възобновяване на работата извън провинция Хубей, е около 60% за малките и средните фирми и над 95% за по-големите компании.

Говорейки пред репортери на брифинг на Държавния съвет, той посочи, че Китай ще се координира с другите държави за възобновяването на бизнеса, дори когато вирусната пандемия създава несигурност относно връщането му към нормалното състояние.

Страната се опитва да се върне на работа, след като наложи драконовски ограничения на транспорта и движението на хората, за да забави разпространението на вирусната зараза.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна