Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите отхвърлиха искането на БСП за изслушване на премиера за държавния резерв

| обновено на 20.03.20 в 11:09
Веселин Марешки и Кръстина Таскова от "Воля" се появиха в пленарната зала, облечени с маски и защитно облекло.
Снимка: БГНЕС

Депутатите отхвърлиха искането на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов за състоянието на държавния резерв.

По предложение на депутата Красимир Ципов от управляващата партия на закрито заседание бе изслушан шефът на резерва Станислав Пеев.

Преди това заседанието на депутатите на днешното пленарно заседание започна с демонстрация от страна на депутатите Веселин Марешки и Кръстина Таскова от "Воля", които се появиха в пленарната зала, облечени с маски и защитно облекло.

Валери Жаблянов от БСП се обърна към председателя на Парламента Цвета Караянчева да помоли народните представители от „Воля“ да излязат от залата и да се върнат обратно, облечени в нормален вид.

От своя страна Караянчева увери всички депутати , че дезинфекцията в сградата на НС е на необходимото ниво и всички могат да бъдат спокойни.

Снимка: БГНЕС

Марешки напълно оспори начина на работа на парламента и липсата на дистанция между депутатите.

„Днес им казваме, че ако все пак е толкова наложително българският парламент да работи, трябва да вземем предпазни мерки като всички тези, които са принудени да са на първа линия и да контактуват с много хора. Това са лекарите. Има два варианта – вариантът с учениците, дистанционно, казаха, че не работи. Другият вариант е с предпазни облекла – стотина лева струва един екип и с ходим по комисии и си приемаме законите“, каза той.

И разкритикува мерките, предвидени в законопроекта за извънредното положение, и се противопостави на спекулата с лекарствени средства и при горивата. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени