Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стадион "Васил Левски" оборудван с модерна система за видеонаблюдение

Камерите вече обхващат всички 41 500 места на стадиона.
Снимка: НСБ ЕАД

Националният стадион "Васил Левски" се нареди до водещите спортни съоръжения в Европа, след като въведе в експлоатация една от 
най-модерните системи за видеонаблюдение, съобщиха от Национална спортна база ЕАД.

Били са монтирани над 100 допълнителни камери към съществуващите до момента.  Те са с висока разделителна способност (4K) и могат да осигурят необходимата видимост, без значение от метеорологичната обстановка, разстоянието, или евентуални ефекти от фоейерверки или други заслепителни пиротехнически средства. При заснемане, всяка една оперативна точка има достъп от 3 различни ъгъла.

Новата система за видеонаблюдение отговаря на всички европейски стандарти, а също така и на изискванията на ФИФА и УЕФА. Чрез нея 
всичките 41 500 места на стадиона вече могат да бъдат наблюдавани от органите на реда. Под видеоконтрол са още подстъпите към съоръжението и всички входове.

С новата система за видеонаблюдение от Национална спортна база ще гарантират безопасността на зрителите и участниците в мероприятията, провеждани на стадиона. Оперирането на камерите ще се осъществява от изградената за целта зала за наблюдение, която е оборудвана с професионални монитори с висока резолюция и необходимия брой устройства за моментен запис на кадрите. Ако има нарушение, то може да бъде гледано в три различни времеви диапазона.

 Завършен бе и проектът за видеонаблюдение на публичния паркинг на Национална спортна база, който се намира от страната на сектор "Г" на стадиона.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна