Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подкрепят малкия бизнес в Разград

| обновено на 08.04.20 в 11:34
Денчо Бояджиев
Снимка: Община Разград

Община Разград подготви мерки за подпомагане на бизнеса по време на извънредното положение. Предвижда се физическите и юридическите лица, ползватели на общинска собственост в Разград, които са преустановили дейността си заради мерките във връзка с коронавируса, да бъдат освободени от плащане на наеми до отмяната на извънредното положение в страната. 

Освободени от заплащане на такси ще бъдат и ползвателите на пазари, тържища и терени с друго предназначение, които са преустановили дейността си в периода на извънредното положение.

„Това са мерки, с които реално ще намалим тежестта, която спъва нормалната дейност на хората от средния и дребния бизнес по време на извънредното положение“, каза кметът на Разград Денчо Бояджиев. Той добави, че предложението вече е качено в сайта на общината, предстои да бъде гласувано от Общинският съвет през април.

"Всяка една фирма, която счита, че не може да изпълнява своите договорни задължения с Общината, ще има право да заяви това чрез заявление пред общинската администрация. Специална комисия ще обработва заявленията на пострадалите фирми. А на базата на всяко решение на комисията ще бъде внасяно предложение в Общинския съвет, който като собственик ще има последната дума", посочи Денчо Бояджиев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна