Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата на бързи обороти - коронавирус и икономика

Снимка: Pixabay



И тази седмица световните новини бяха под знака на пандемията от "Ковид-19". Броят на заразените вече надхвърли 2 милиона и 800 хиляди души, а починалите са над 195 хиляди.

Някои европейски държави постепенно разхлабват ограничителните мерки в опит да рестартират икономиката. Това става на фона на предупрежденията на Световната здравна организация, че прибързаните действия могат да доведат до нова вълна от заразени и втори пик на заболеваемостта.

Евролидерите обсъдиха начини за подпомагане на най-засегнатите отрасли. Заговори се и за повишаване на вноските на страните членки за следващия 7-годишен бюджет на Общността.

Цените на петрола удариха историческо дъно и се сринаха до отрицателни нива заради кризата, преизвикана от коронавируса.

На фона на трескавите опити за разработване на ваксина за Covid-19 и търсенето на ефикасно лекарство американският президент Доналд Тръмп излезе с нестандартно предложение, а именно - да се проучи дали инфекцията може да се лекува с инжектиране на дезинфектант. Лекари заявиха, че това е опасно и не трябва да се приема сериозно.

Междувременно благотворителен онлайн концерт събра над 100 звезди от различни музикални стилове и успя да набере 128 милиона долара за справяне с коронавируса.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна