Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 вече са заразените от дома за възрастни във видинското село Гара Орешец

Снимка: БТА

15 са вече заразените с Covid-19 от дома за възрастни хора във видинското село Гара Орешец.

От общо 16 души персонал в дома трима вече са на домашно лечение. Останалите от днес са минали на нов режим, но остават под карантина в дома, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция във Видин д-р Венцислав Владински:

"От общо 21 осем са изолирани и имат медицинско наблюдение, за съжаление, само от медицински сестри, тъй като там лекарят е отказал, но при наличие на някаква симптоматика те ще бъдат транспортирани и хоспитализирани в нашата болница".

В момента в инфекциозното отделение на Видинската болница, където се лекуват по-леки и средно тежки случаи, се намират седем пациенти с Covid-19.

Данните за състоянието на останалите пациенти по отделения и на персонала на болничното заведение оповести прокуристът на болницата д-р Ивета Найденова:

"В интензивното отделение са четирима пациенти. Всички са в стабилно състояние. Четирима пациенти излекувани, двама днес са изписани от излекуваните".

Вече има и двама починали - съответно на 71 и на 77 години. И двамата с инсулти и други утежняващи общото им състояние заболявания.

Още един медик от персонала е настанен в болницата с висока температура и с влошено общо състояние. Там се лекуват още двама лекари от лечебното заведение.

Общият брой на заразените медици с Covid-19 остава непроменен засега - 31 души.

До утре трябва да излязат резултатите от поредната партида взети проби от медицински лица от Центъра за спешна медицинска помощ.

За момента не е обсъждан вариант за затваряне на Видин, каза областният управител Момчил Станков:

"Никога не сме обсъждали затварянето на града, защото към днешна дата и към минали дати не сме имали изобщо такова основание".

Общо 73 са положителните проби за наличие на коронавирус към момента в област Видин.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени