Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Zoom Video забрани използването на своето безплатно приложение в Китай

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията Zoom Video Communications Inc. забрани на хората в Китай да се регистрират в безплатното ѝ приложение за видеоразговори, съобщи агенция Nikkei Asian Review.

Според медията от 1-ви май, само на дружества от азиатската държава с доказателство за осъществяване на някакъв бизнес, както и на корпоративни банкови сметки е било разрешено да закупуват платената версия на приложението за видеоразговори, докато физическите лица вече не могат се регистрират за безплатната версия.

От друга страна, на хората, които вече разполагат с безплатен акаунт, ще бъдат забранени т.нар. "хостинг срещи", но те все още ще могат да се присъединяват към такива видеоразговори.

Базираната в Съединените щати компания, основана от роден в Китай инженер, изглежда се поддаде на критиките на фона на настоящото ново търговско напрежение между Вашингтон и Пекин, отбеляза Nikkei Asian Review.

През последните седмици редица държавни власти и компании по света ограничиха използването на приложението за видеоконференция Zoom поради рискове за сигурността.

Това направиха преди време Федералното външно министерство на Германия и Сенатът на САЩ, както и технологичният гигант Google, който също забрани приложението за видеовръзка на фирмата Zoom на лаптопите на своите служители, позовавайки се на опасения за сигурността.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна