Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски с голямо дарение за ПФК Левски

Васил Божков щял да направи в четвъртък предложение за акциите

Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е дарил половин милион лева на ПФК Левски, съобщиха от клуба. "Сините" обявиха преди седмица нова кампания за набиране на средства, за да се спаси клубът от фалит.

Ето какво гласи съобщението:

"Левскари,

Днес, 19 май, в сметката на ПФК Левски постъпи дарение на стойност 500 000 лв. от фирма „Интръст“ ЕАД, като за целта беше оформен договор за дарение. От компанията, която е еднолична собственост на Делян Пеевски, се свързаха с клуба, за да декларират желанието си да помогнат на Левски в този тежък момент, без да поставят условия за притежанието на акциите, както и да призоват чрез нас и други фирми, които имат възможност, да помогнат за оцеляването на любимия клуб.

Използваме повода, за да се обърнем отново към всички дарители с благодарност за неоценимата помощ и да обещаем, че ще получите отчетност за всеки похарчен лев, както беше и досега".

В същото време в профила си във Фейсбук Васил Божков обяви, че утре в 8 часа щял да направи предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите на ПФК Левски.

Това ще стане седмица след като се оказа, че още на 8 май акциите са били джиросани на премиера Бойко Борисов. Той обаче отказа да ги приеме и използваният като куриер Сашо Диков ги занесе на стадион "Георги Аспарухов", където бяха приети от изпълнителния директор на "сините" Павел Колев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна