Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бившият директор на Капанския ансамбъл на прокурор

| обновено на 20.05.20 в 08:01
Светослав Митев
Снимка: http://kapanskyensemble.com

Бившият директор на Капанския ансамбъл Светослав Митев е извършил груби нарушения на Кодекса на труда. Това заяви кметът на община Разград Денчо Бояджиев. По случая е направена вътрешна проверка на финансовата дисциплина в културната институция. 

Нарушенията основно са свързани с конфликт на интереси. В едно от тях Митев е назначил сина си на 4 часа в ансамбъла, а в същото време е бил редовен студент във Варна . Заплатата, която е получавал Юлиян Митев е била за пълен работен ден.

Според одита освободеният ръководител е работел на два трудови договора в ансамбъла. Първо като балетист и второ като директор, което противоречи на нормите на трудовия кодекс и на колективния трудов договор в бранша.

Денчо Бояджиев заяви, че Светослав Митев е надписвал командировачните за гориво на личния си автомобил. В част от тях сумите варират между 200 и 450 лв.

Кметът беше категоричен, че цялата преписка от проверката в Капанския ансамбъл днес ще бъде предадена в Районната прокуратура - Разград.

Днес част от изпълнителите във фолклорната формация ще протестират между 9 и 11 ч. в защита на Светослав Митев.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от