Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подновяват тренировките в НХЛ от 8 юни

В НХЛ ще започнат направо с плейофите.
Снимка: БТА

От началото на следващата седмица клубовете ще пристъпят към втория етап преди възобновяването на сезона, съобщи официалният сайт на Националната хокейна лига.

"Започвайки от 8 юни, при условията на изпълнения на всички изисквания, изложени в протокола, на клубовете им е разрешено отново да открият тренировъчните си бази в своите градове, за да позволят на играчите да участват в индивидуални тренировъчни мероприятия на леда и извън него. Хокеистите ще участват на доброволна основа и ще бъдат разпределени на малки групи (не повече от шестима едновременно, плюс ограничен брой сътрудници на клуба). Различните мерки, изложени в протокола, са предназначени за осигуряване на играчите на безопасност и контролируема среда, в която да подновят подготовката си. Този етап не се явява замяна на тренировъчен лагер", се казва в съобщението.

Припомняме, че редовният сезон в НХЛ приключи предсрочно и в плейофите ще играят 24 отбора, които имаха най-голям процент на победи в момента на спирането на първенството.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна