Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Властите в австралийския щат Виктория ще платят по 1500 долара на всеки работещ, поставен под карантина

Жена на Моста на принцовете в Мелбърн, щата Виктория - 3 август 2020
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралийските власти ще изплатят финансова помощ от 1500 австралийски долара (близо 1070 американски долара) на всеки работещ жител на щата Виктория, който е карантиниран заради разпространението на коронавируса. Това заяви днес на пресконференция австралийският премиер Скот Морисън, цитиран от ТАСС.

"Ще предоставим помощи (на жителите на щата) във вид на социални плащания в размер на 1500 австралийски долара наред със субсидиите ДжобКипър (програмата за финансова помощ за предприятия, пострадали от пандемията - бел. ред.)", заяви премиерът, цитиран от телевизия "9 Нюз".

Морисън поясни, че работещите граждани, които са под карантина, "ще могат да разчитат на финансови помощи в продължение на целия двуседмичен срок на самоизолацията". Освен това той излезе с призив за създаване на система за финансово подпомагане на населението по време на извънредни ситуации, от която да могат да се възползват всички австралийци независимо от професията и от това дали работят.

В момента общият брой на заразените с коронавирус в страната достига 18 318 души, а починалите от заразата са 221. В болница се намират 408 заразени, а други 6751 са на амбулаторно лечение. Излекуваните от Ковид-19 в страната са общо 10 420 души, а броят на изследваните за коронавирус достига 4,3 милиона души.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна