Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Amazon се отказа от плановете да спре приема на британски кредитни карти Visa

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Amazon се отказа от предишния си план да спре да приема кредитни карти, издадени от Visa Inc. в Обединеното кралство. Гигантът за електронна търговия заяви, че работи върху потенциално решение с компанията за разплащане за разрешаване на спор относно таксите за плащане.

В имейл до клиентите си компанията съобщава: "Очакваната промяна по отношение на използването на кредитни карти Visa на сайта за търговия на дребно Amazon.co.uk няма да бъде осъществена на 19-и януари, както беше планирано. Ние работим в тясно сътрудничество с Visa по намиране на потенциално решение, което ще позволи клиентите да продължат да използват своите кредитни карти Visa на Amazon.co.uk".

През ноември миналата година най-големият онлайн търговец на дребно в света заяви, че от 19 януари 2022 г. ще спре да приема кредитни карти Visa, издадени в Обединеното кралство, поради високите такси на Visa за обработка на транзакции с кредитни карти.

След това компанията разкри, че Amazon.co.uk ще продължи да приема дебитни карти Visa и всяка кредитна карта Visa, издадена извън Обединеното кралство. Тогава Amazon, която вече има партньорство с Mastercard и American Express в Обединеното кралство, призова клиентите да намерят нови методи на плащане вместо с кредитни карти Visa.
 

След Брекзит наложените в рамките на ЕС ограничения на таксите, начислявани от картоиздателите, вече не са в сила във Великобритания. Visa наскоро увеличи обменните такси за покупки с кредитни карти Visa, издадени в Обединеното кралство, до 1,5% спрямо предишните такси от 0,3%.

През последните няколко месеца Amazon започна да налага допълнителна такса при използването на кредитна карта Visa за покупки от уебсайтовете на технологичния гигант в Сингапур и Австралия, за да преодолее високите такси, начислявани от Visa.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна