Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на акциите на Twitter с над 10% в края на търговията на Уолстрийт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Акциите на "Туитър" (Twitter Inc.) поевтиняха с над 10% към края на търговията на Уолстройт в понеделник след съобщението от миналия петък за анулиране от страна на милиардера Илон Мъск на сделката за 44 млрд. долара по придобиване на социалната интернет медия.

Адвокатът на Мъск заяви в писмо до компанията, че основателят на Tesla и SpaceX е решил да се откаже от споразумението, "тъй като Twitter е в съществено нарушение на множество разпоредби на това споразумение, изглежда е направил неверни и подвеждащи изявления, на които г-н Мъск е разчитал, когато е влязло в сила Споразумението за сливане и има вероятност да претърпи съществени неблагоприятни последици за компанията".

Графика на Twitter (в долари за акция)


По-рано днес "Файненшъл таймс" информира, че компанията Twitter е наела елитната правна кантора Wachtell, която да съди Илон Мъск за неговото решение да прекрати сделката по закупуването на социалната медия за 44 млрд. долара.

Междувременно Twitter разкри днес, че нейната функция за "неспоменаване“ (Unmentioning), която преди беше достъпна само за някои потребители по време на тестовия период, сега е въведена за всички потребители на мрежата, заяви компанията в свой туит.

Новата функция Unmentioning е предназначена да ви позволи да "поемете контрола върху вашите споменавания и да напуснете разговор", в който вече не искате да бъдете включени. Функцията се поддържа на всички платформи и устройства, включително Twitter за iOS.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна