Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

TrendForce: Apple намалява производството на iPhone 14 Plus заради недостатъчно търсене

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Apple намалява производството на iPhone 14 Plus на фона на недостатъчно търсене и увеличава производството на по-търсения iPhone 14 Pro, съобщи във вторник TrendForce - водещ световен доставчик на пазарна информация в областта на електрониката.

Забавеното пускане на пазара на 14 Plus допринесе за намаляващото търсене, докато актуализираните спецификации на 14 Pro, съчетани с непроменената цена в сравнение с миналогодишните модели, предизвикаха силен интерес към този модел, посочват от TrendForece.

Независимо от по-високата цена, моделът смартфон 14 Pro се увеличи до 60% от общата продукция от първоначално планираните 50%, като информацията на TrendForece предвижда възможно бъдещо увеличение до 65%.

Според TrendForce опитите на САЩ да се борят с инфлацията ще се отразят негативно на потребителските разходи, което ще доведе до неблагоприятни ефекти върху представянето на Apple през първото тримесечие на 2023 г. и ще намали производството до 52 милиона единици от по-ранна оценка за 56 милиона единици.

Изправен пред санкциите на САЩ срещу китайските чипове, технологичният гигант Apple наскоро инвестира в производствени центрове в Индия, като техният дял се очаква да надхвърли 5% през 2023 г. и да продължи да нараства всяка следваща година.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна