Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Twitter обмисля да навлезе в бизнеса с разплащанията

Снимка: Алами/Ройтерс

Компанията Twitter на Илън Мъск може да обмисля да влезе в "разплащателния бизнес", като се твърди, че компанията подготвя документацията за това, според декларация до Мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN) на Министерството на финансите, която беше видяна в сряда от "Ню Йорк таймс".

Говорител на FinCEN каза пред американският вестник, че агенцията не коментира конкретни бизнеси.

От друга страна, от компанията Twitter не отговориха на искане за коментар.

Според информацията на изданието обаче, компаниите, които извършват парични преводи, обмен на валута или чекове в брой, трябва да се регистрират във FinCEN и да докладват подозрителни трансакции на агенцията.

Новината идва в момент, когато социалната медия прави дълбоки промени в своя бизнес модел след приключването на придобиването ѝ от милиардера Илон Мъкс.

Междувременно новият главен изпълнителен директор на Twitter Inc. Илон Мъск предупреди обществеността в сряда, че компанията ще направи "много глупави неща" през предстоящия период, докато прави новите си настройки и политики.

"Моля, имайте предвид, че Twitter ще направи много глупави неща през следващите месеци", туитира Мъск. "Ние ще запазим това, което работи и ще променим това, което не работи".

Мъск наскоро заяви, че целта му за Twitter е да го превърне в "най-точния източник на информация за света“.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна