Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна гласуването за Спортист на годината на България

Гласуването продължава до 26 декември.
Снимка: Спортист на годината на България

От днес, 16 декември (петък), е достъпна ежегодната онлайн анкета за избор на най-добрите спортисти на България за 2022 г., организирана от Нове АД Холдинг.

Всички действащите спортни журналисти имат възможността да класират по своя преценка топ 10 индивидуални атлети в категорията „Спортист на годината“ и да изберат по един кандидат за „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“. Сборът от техния вот ще определи кои ще бъдат носители на най-престижните спортни награди в страната. Крайният срок за регистрация и гласуване за медии е 26 декември 2022 г. (включително). Победителят ще бъде обявен на 31 декември, съобщиха организаторите.

Като абсолютен фаворит за наградата се очертава баскетболистът Александър Везенков.

Според регламента на анкетата, спортните журналисти гласуват в три категории – за избор на спортист, отбор и спортист с увреждания на годината, на официалната страница на анкетата - https://sportistnagodinata.bg. 

В категория “Спортист на годината” участниците гласуват за 10 спортисти, подреждайки ги от първо до десето място в своята анкета. Гласуващите могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелно спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели. В останалите две категории – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“, журналистите имат право да гласуват само за един състезател и отбор, на които ще бъдат присъдени по 10 точки.

За поредна година организаторите от Нове АД Холдинг включват и феновете в избора за спортен фаворит в категорията „Вот на публиката“.

Анкетата на публиката ще бъде достъпна онлайн на  сайта на анкетата до 26.12.2022 г. (включително). Събралият най-много гласове спортист ще спечели приза „Избор на публиката“.

Превърналото се в традиция партньорство между „Спортист на годината“ и Българска асоциация на спортните журналисти ще гарантира максималната достоверност и коректност на вота.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна