Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 300 плувци на ДЛОП в София

2
Снимка: Румен Сарандев

Над 300 състезатели от България, Турция и Република Северна Македония ще вземат участие на Държавното лично отборно първенство по плуване за мъже и жени на 50-метров басейн. Надпреварите ще се проведат на ЗПБ "Дианабад" в София от четвъртък (29 юни) до неделя (2 юли).

Участие в шампионата ще вземат всички плувци от националните отбори при мъжете, жените, юношите и девойките. Състезанието е непосредствено преди европейското първенство за юноши и девойки в Белград, Сърбия и световното първенство за мъже и жени във Фукуока, Япония. Двата форума ще се проведат през месец юли.

На Държавното първенство се очакват интересни надпревари с участието на националите Любомир Епитропов, Габриела Георгиева, Йосиф Миладинов, Антъни Иванов, Диана Петкова, Йордан Янчев, Калоян Левтеров и Петър Мицин. Първите трима ще участват и на световното първенство във Фукуока (Япония) през следващия месец

Сутрешната сесия на ДЛОП ще започва в 9.30 часа. От четвъртък до събота финалите ще стартират в 18.00 часа, а в неделя час по-рано. 

Още по темата в звуковия файл от селекционера на националните отбори Кристиян Минковски.
По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени