Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В новия епизод на 257 podcast:

Борислав Банков: НАТО не е само военен съюз, а форум за споделяне на добри практики

Борислав Банков - координатор на участието на Центъра за върхови постижения GATE в органа на НАТО за стимулиране на иновациите в отбраната (DIANA) e ководещ на Катя Василева в новия епизод на 257 podcast.

До 2022 г. той работи в кабинета на помощник-генералния секретар на НАТО относно новите заплахи и пробивните технологии. Преди това е бил в Дирекцията по оперативни способности на Европол. Работил е също към кабинета на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и информационната мрежа на ЕК.

„НАТО не е единствено политически и военен съюз, а форум за споделяне на добри практики и възможности за съвместна работа, включително в сферата на иновациите и новите технологии. Алиансът предоставя възможност на иноватори, предприемачи и инвеститори да вземат активно участие в тези процеси“, отбелязва Борислав Банков.

Според него новите технологии представляват както предизвикателство, така и възможност, ако попаднат в правилните ръце.

Като тестови център на НАТО в сферата на големите данни и изкуствения интелект, мисията на GATE е да бъде свързващо звено между научната общност, индустрията и обществото. Като част от екосистемата на DIANA, институтът приема иноватори от България и съюзниците в НАТО, които да тестват своите разработки с цел оценка, валидиране и верификация.

И още:

👉Как изглежда отвътре НАТО?

👉Какви качества и умения са необходими, за да попаднеш в екипа на НАТО?

🎧▶️Отговорите са в новия епизод на отличения с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022 257 podcast.


Ако имате въпроси, свързани с личностното и кариерното развитие, не се колебайте и пишете на 257@bnr.bg да потърсим отговорите заедно. Ако пък имате интригуваща история за проявен кураж, преживявания, предизвикателства и решения, които ви движат напред, заповядайте и бъдете следващият ководещ на Катя Василева. Пишете и заповядайте!

Всички епизоди на 257 podcast  можете да откриете:



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна