Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Капачки за бъдеще" дари неонатална линейка на Университетската болница в Стара Загора

| обновено на 15.10.23 в 12:34
3
Снимка: Живко Иванов

Стара Загора e поредният български град, който получава неонатална линейка от кампанията "Капачки за бъдеще".  Зад благородната инициатива стоят хиляди доброволци, които неуморно даряват пластмасови капачки и алуминиеви кенчета за рециклиране за бъдещето на децата на България. В предаването "Моята неделя" Лазар Радков, създател на едноименната национална инициатива, каза че специално оборудваният автомобил за недоносени бебета ще бъде дарен на Университетската болница в областния град и ще покрива нуждите и на съседните области - Сливен, Ямбол и Хасково. Линейката ще транспортира новородени в риск за оказване на специализирана медицинска помощ  в Стара Загора или в София.   

В рамките на благотворителната инициатива вече са закупени детски линейки за Пловдив, Плевен, Русе, София. 

Стотици старозагорци дойдоха в Станционната градина, за да подкрепят хуманната инициатива. Подобна проява се провежда днес и в Казанлък. Всички доброволци получават специално изработена грамота от организаторите.

До няколко седмици започва нова инициатива в Стара Загора. Ученици  ще се обучават как да оказват първа помощ, каза още Лазар Радков. 



По публикацията работи: Таня Балабанова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна