Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Николов на финал в Италия

Александър Николов
Снимка: БФ Волейбол

Националът Александър Николов и вицешампионът на Италия Кучине Лубе (Чивитанова) се класираха за финала за Суперкупата на страната за втора поредна година. Воденият от Джанлоренцо Бленджини тим се наложи категорично на Газ Сейлс Блуенерджи (Пиаченца) с 3:0 (25:22, 25:16, 25:18) във втората полуфинална среща на турнира, играна тази вечер в пълната зала "Биела Форум" в едноименното градче.
По този начин Лубе ще играе на финала за Суперкупата на Италия за 12-и път в историята си, като ще се опита да спечели трофея за пети път. Съперник на Алекс Николов и компания ще бъде носителя на трофея Сър Суса Вим (Перуджа), който надигра шампиона Итас (Тренто) с 3:1 в първия полуфинал по-рано.
Двубоят ще бъде повторение на миналогодишния финал, който Перуджа спечели драматично с 3:2 гейма. Сблъсъкът е утре (1 ноември) от 18,00 часа българско време и ще бъде даван пряко по Max Sport 4.
Алекс Николов изигра много силен мач и бе над всички за Лубе със 17 точки (1 блок, 2 аса, 93% ефективност в атака! и 85% позитивно посрещане! - +12) за победата.
Звездата Иван Зайцев (2 блока, 70% ефективност в атака и 85% позитивно посрещане) и турският национал Адис Лагумджия (1 блок, 1 ас и 39% ефективност в атака) добавиха по 9 точки за успеха.
За Пиаченца най-резултатен стана опитният кубински център Робертланди Симон с 13 точки (1 блок, 3 аса и 82% ефективност в атака). Бразилският национал Рикардо Лукарели (54% ефективност в атака и 47% позитивно посрещане) и влезлият като резерва Фабрицио Джирони (1 блок и 43% ефективност в атака) се отчетоха с по скромните 7 точки.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени