Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Левски ще е домакин на Купата на България при мъжете

"Сините" ще приемат турнира във своята зала.
Снимка: ВК Левски

София ще приеме финалния турнир за Купата на България по волейбол при мъжете като домакин ще бъде носителят на Суперкупата ВК Левски.

Турнирът ще се състои от 19 до 21 януари в зала “Левски София” (Garitage Park) като осемте най-добри отбора от първия полусезон в Ефбет Супер Волей 23/24 ще се изправят един срещу друг.

Четвъртфиналните двойки ще станат ясни след изиграването на всички двубои от 11-ия кръг в мъжкия ни елит. Пълната програма на турнира ще бъде споделена допълнително.

“От доста години Купата на България не се е провеждала в София и в началото на 2024-та ще зарадваме столичните фенове с волейбол от най-високо ниво. Както и миналата година, очаквам двубоите да са доста оспорвани. Показателен за равностойните сили на тимовете е фактът, че носителят на Купата от миналото й издание, носителят на Суперкупата от тази година, шампионът от изминалия сезон и водачът във временното класиране на Eфбет Супер Волей са четири различни отбора с голям апетит за пореден трофей във витрината си. 

Домакин на турнира ще е Левски, чиито волейболисти ще се постараят да спечелят втория си трофей за сезона, този път пред своите фенове. По традиция отново ще има Супер Неделя с два финала, когато ще организираме и решаващия двубой за Купата на България във Висшата лига. Притеснявам се само залата да не се окаже тясна и да има фенове, които няма да успеят да си вземат билет навреме", заяви Атанас Върбанов, Маркетинг директор на НВЛ.

ВК Хебър (Пазарджик) е настоящият носител на Купа България, след като на финала през януари 2023, състезателите, водени от старши треньор Камило Плачи, победиха Дея Спорт с 3:2 гейма.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени