Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентството на Кипър се включи в благотворителните каузи

Снимка: Президентство на Кипър

В благотворителните каузи за празниците по необичаен начин се включи и президентството на Кипър – с дарение на реколтата от президентската овощна градина. Дарителските акции в Кипър продължават до последните часове на изтичащата година.

Портокали, лимони и други плодове, отгледани в овощната градина на Президентския дворец в Никозия, се даряват в празничните дни на благотворителни сдружения, доброволчески организации, домове за възрастни хора в подкрепа на нуждаещите се.

За тази инициатива за „добра кауза“ съобщи с пост в социалните мрежи първата дама на Кипър Филипа Карсера Христодулидис.

Много акции на подкрепа на общини, компании, професионални сдружения, организирани групи и отделни дарители се провеждат в навечерието на Нова година.

Ден преди празника 55 семейства в Ларнака получиха от хранителната банка в града пакети с хранителни продукти.

Много граждани са превели пари към фондовете на местните власти за подпомагане на хора от уязвимите групи, съобщиха от националния доброволчески съвет.

Анонимен дарител от района на Ларнака е предоставил ваучери за храна на стойност 2000 евро.

Малките пациенти в детските отделения в болниците в Ларнака и Пафос получиха играчки и лакомства от доброволчески и други организации.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна