Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"По-големият процент от хората не полагат усилия да се развиват и да бъдат по-гъвкави при кризисни ситуации"

Нели Лесер: Вътрешните страхове ни разболяват и "блокират" нашите деца

Психолог и семеен психотерапевт от САЩ е гост в този епизод на подкаста на БНР "В центъра на системата" по темата как сами саботираме себе си в своите стремежи и мечти

Нели Лесер - психолог и семеен психотерапевт
Снимка: Гергана Хрисчева

В началото на Новата 2024 година 102 епизод на подкаста на БНР "В центъра на системата" година ни отвежда до най-дълбоките кътчета на душата ни в търсене на щастието.

🧠В три поредни епизода психологът и семеен психотерапевт Нели Лесер от Маями, САЩ ще разкаже за своите срещи с хора с тежки психиатрични проблеми в Америка, 🧠за динамиката на семейните взаимоотношения, 🧠за трънливия път да откриеш истинското си Аз и да го отстояваш докрай, 🧠за грешките ни като родители, 🧠за кризите в психиката на хората по време на пандемията от Covid 19, 🧠за трудностите да отглеждаш тийнейджър, 🧠за това, че всеки от нас иска да бъдат видян, иска да бъде чут и разбран, особено когато сме още малки деца,🧠за възможността да бъдем щастливи, уважавайки себе си!

🧠В първата част на този епизод на подкаста на БНР "В центъра на системата" ще чуете как и кога се постига излекуване при психично болни пациенти, защо пандемията довежда до срив в семейните взаимоотношения, до нови непознати страхове, но и как друга група от хора стават много успешни, яхвайки вълната на пандемията, защо ни разболяват вътрешните страхове, кога не работи нашата саморегулация, защо това блокира развитието на нашите деца и детето предава себе си - детето "замръзва" за години напред!

Нели Лесер

Слушайте епизода тук: 

Гост в епизода е:

🧠Нели Лесер - психолог и семеен психотерапевт, кандидат на докторските науки по семейна психология и преподавател в университет в Маями

Нели Лесер

Нели Лесер завършва Икономическия университет във Варна - специалност "Икономика и банково дело". През 90 те години напуска България и е живяла в Германия, като после заминава за САЩ, където работи като бизнес аналитик. Работила е с много големи компании - строителни - като Lenar, US Sugar - монополист в производството на захар в Америка и т.н. На 46 г. събира смелост и решава, че иска генерално да смени попрището и записва "Психология", после "Психоанализа". Понастоящем работи като психолог и семеен психотерапевт, тя е кандидат на докторските науки по семейна психология и преподавател в университет в Маями. Нейни пациенти са момичетата от "Виктория Сикрет". Има мисия все повече хора, особено в България, да живеят по-осъзнат и щастлив живот, затова подготвя видеа на различни теми в социалните мрежи, организира семинари и терапевтични програми. От пациентите си е научила, че: "Хората искат да бъдат видяни", "Хората искат да бъдат чути и разбрани", "Хората имат много травми, които другите не виждат", "Хората наистина могат да се променят", "Разговорът може да започне да лекува душата", "Всички искаме е да се свържем с другите, да ни виждат и да бъдем обичани", "Изследването на нашата дълбока вътрешна честност със себе си може да бъде много освобождаващо и осветляващо", "Нищо не се променя, ако нищо не промениш".


Следва продължение по темата.


Очаквам вашите сигнали, коментари и предложения на имейл: gergana.hrischeva@bnr.bg

Всички епизоди на подкаста ще намерите:

Apple Podcasts през iTunes

Viber


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна