Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на НС ще се срещне с президента, премиера и председателя на парламента на Виетнам

Снимка: Виолета Ашикова

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще се срещне с президента, премиера и председателя на Националното събрание на Виетнам. Днес е третият ден от официалната визита на Желязков в азиатската страна.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще бъде посрещнат с официална церемония от председателя на Националното събрание на Виетнам Въонг Динх Хуе.

Желязков и водената от него парламентарна делегация ще посетят Традиционната зала на виетнамския парламент и ще се разпишат в Златната сувенирна книга.

Росен Желязков и Въонг Динх Хуе ще проведат среща и ще обсъдят възможностите за задълбочаване на парламентарното сътрудничество  в области от взаимен интерес. Двамата председатели ще присъстват на церемония по подписване на Меморандум за сътрудничество между кмета на град Казанлък Галина Стоянова и председателя на Народния съвет на провинция Лай Чау. 

Председателят на Виетнамския парламент ще даде и официален прием за българската делегация.

Днес Росен Желязков ще бъде посрещнат в президентския дворец и от държавния глава  на Виетнам Во Ван Тхъонг, а след това ще се срещне и с виетнамския премиер Фам Мин Чин.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени