Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболистите на Гамбия се разминаха с трагедия в самолет

Отборът на Гамбия се размина с голяма трагедия.
Снимка: БТА

Няколко футболисти и хора от щаба на националния отбор на Гамбия по футбол са загубили съзнание в самолета по време на полет от родината си до Кот д’Ивоар, където трябва да участват в турнира за Купата на Африка. Първо за това съобщиха порталът First Mag и старши треньорът Том Сейнтфийт в профила си във фейсбук, предаде БТА.

Самолетът на авиокомпанията Air Cote d'Ivoire се върнал само девет минути след като напуснал гамбийската столица Банджул днес поради липса на кислород на борда, което накара много от делегацията да загубят съзнание. Селекционерът Сейнтфийт похвали бързата реакция на пилота, поради която всички в момента са в безопасност. Имена на играчи не се съобщават, но национали на Гамбия са двама футболисти, които играят в българската Първа лига – Ноа Сонко Сундберг от Лудогорец и вратарят Бубакар Гайе от Локомотив (София).

"Местният екипаж каза, че има проблем с климатика, преди да излетим, но всичко ще бъде наред, когато вече сме във въздуха", каза треньорът пред BBC Sport Africa. "Само няколко минути след като излетяхме, в салона стана много, много горещо. Всички се унесохме поради липса на кислород – някои от играчите не можаха да бъдат събудени. Пилотът забеляза това и върна самолета".

"Излизайки от самолета, всеки от нас беше с главоболие. Ако полетът беше продължил още 30 минути, целият отбор щеше да загине. Странното е, че кислородните маски не паднаха отгоре. Слава Богу, че пилотът разбра, че това е смъртоносна ситуация и така се върнаназад. Все още сме в шок", допълни специалистът.

Малко по-късно за националния отбор на Гамбия е бил осигурен нов самолет, който безпрепятствено ги е отвел в Кот д'Ивоар за участие в Купата на Африка, която започва на 13 януари. На 15 е първата среща на гамбийците срещу състава на Сенегал.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна