Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Грами" за 66-и път, Тейлър Суифт е пред рекорд

Отдясно наляво Бон Джови, дъщеря му Роуз и съпругата му Дороти при пристигането си на церемонията по връчването на наградите "Грами" в Бевърли хилс, Калифорния - 4 февруари 2024
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За 66-и път в Лос Анджелис ще бъдат раздадени американските престижни награди за музика "Грами". 

Световните агенции отбелязват, че 34-годишната поп суперзвезда Тейлър Суифт може да постави рекорд, ако спечели за четвърти път наградата за най-добър албум за Midnights - което би било безпрецедентно в 66-годишната история на наградите "Грами". Освен нея, досега с по три награди "Грами" в тази категория са Франк Синатра, Стиви Уондър и Пол Саймън.  

Тейлър Суифт, Били Айлиш, Оливия Родриго и Майли Сайръс са с по шест номинации за "Грами" и се конкурират в категорията за песен на годината и запис на годината съответно за парчетата си Anti-Hero, What Was I Made For?, Vampire и Flowers.

За първи път на церемонията ще пее 80-годишната Джони Мичъл, която по уникален начин съчетава поп, фънк, фолк и рок. Мичъл има 9 "Грами"-та и награда за цялостно творчество от музикалната академия. Други изпълнители на церемонията ще са Били Джоел, Дуа Липа и ЮТу, които ще се включат от най-голямата сферична конструкция в света и най-големият LED екран на планетата - "Сферата" в Лас Вегас.

Музиката от филмовия хит "Барби" получи 12 номинации, интересна е и надпреварата за най-добра аудиокнига с артистичните прочити на Мерил Стрийп, Мишел Обама, Уилям Шатнър и Бърни Сандърс.

Победителите се избират от музиканти, продуценти, инженери и други членове на американската звукозаписна аказемия, която през последните години покани в редиците си повече жени и цветнокожи.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени