Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сън"

Снимка: YouTube /Igor Markovski

Биляна Ангелова е поет и композитор, което я поставя сред малкото съвременни автори, пишещи едновременно текст и музика на песни за някои от най-популярните и обичани наши изпълнители. Нейни са музиката и текстът на хитове като "Нависоко" – първия дует на Миро и Койна Русева, който постави началото на проекта "Пеещи артисти". Мариана Попова определя песента ѝ "Истина" като най-любима в репертоара си, дори нарича албум и турне на нея.

Нежната комбинация от музика и текст носи на Биляна Ангелова редица награди. През 2015 г. в конкурса "Пролет" на БНР песента "Неродени слова" в изпълнение на Христина Живкова печели две награди - за дебют и награда на публиката. В конкурса "Детска мелодия на годината" 2020 г. песента "Изворе мой" е отличена с първа награда. В "София пее" 2023 г. получава награда на медиите с песента "Моят ден бъди", изпята от Маргарита Хранова. Това е поредната песен, написана от Биляна Ангелова и пресъздадена от Марги Хранова.

Запознават се през 2016 г. и веднага се сработват. Биляна споделя, че гласът на Маргарита Хранова я вдъхновява с невероятния си диапазон, светлина във високия и мекота в ниския регистър, и огромно богатство от емоции. Чуваме това и в "Сън" по музика и текст на Биляна Ангелова, аранжимент – Георги Цветков.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени