Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенисисти от 18 страни в Ротердам

Зала "Ахой" е с капацитет за 10 500 зрители.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Представители на точно 18 страни участват в основната схема на АТР 500 тенис турнира в Ротердам тази седмица, похвалиха се организаторите.

България е представена с шестия поставен Григор Димитров. За шампиона от Бризбън и финалист от Марсилия това ще бъде десето участие в състезанието. Домакините изтъкват, че Гришо има вече 10 победи от началото на годината и по този показател води заедно с Хуберт Хуркач.

По трима играчи имат домакините от Нидерлания (Талон Хрийкспор, Ботик ван де Зандсхулп и Йеспер де Йонг), Италия (шампионът от Мелбърн и финалист от „Ахой“ през 2023 г. Яник Синер, Лоренцо Музети и съперникът на Григор в първия кръг Лоренцо Сонего) и Канада (Феликс Оже-Алиасим, Денис Шаповалов и Милош Раонич).

С по двама тенисисти са Белгия, Хърватия, Казахстан, САЩ, Франция и Унгария.

Спечелилият титлата в Ротердам на 18 февруари ще си тръгне с 500 точки за световната ранглиста, както и чек за 399 215 евро преди облагането с данъци. За финалиста остават 300 точки и сумата от 214 795 евро. Отпадналите в първия кръг не получават точки, но получават по 16 655 евро.

Програмата на основната схема откриват в 14 часа българско време бившият финалист Давид Гофен от Белгия и получилия „уайлд кард“ хърватски тийнейджър Дино Прижмич.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна