Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В новия епизод на 257:

Никол Делчева ще бъде премиер на България в симулация на ЕС

Никол Делчева - председател на клуба по Европеистика  към СУ Св. Климент Охридски ще бъде министър-председател на България през април. Това ще случи в симулация на Европейския съвет (ConSIMuim 2024 Brussels). Никол е и ководещ на Катя Василева в новия епизод от отличената с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022  аудио-поредица 257.

Тя е била и посланик за един ден на Хърватия (част от инициативата на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел - “Жените и дипломацията - Посланик за един ден”). Участвала е в няколко обучителни програми, помогнали ѝ да опознае обществените нужди в България и в ЕС.

Никол следи внимателно процесите в Европа и България и се опитва да запали интереса на други млади хора към значимите политически събития, което е и една от целите и задачите на Клуба по европеистика, чийто председател е. Заедно с връстници тя работи за разпространяването на европейските ценности и насърчава младите да бъдат активни европейски граждани.

👉 Как и защо точно Никол Делчева ще бъде премиер на България в симулация на Европейския съвет през април в Брюксел?

👉 Как е сформиран българският отбор за това участие?

👉 Какви са темите и важните проблеми, които ще бъдат част от симулацията?

👉 От кои политици се вдъхновява Никол?

🎧 Отговорите са в новия епизод на 257.

А Вашите вдъхновяващи истории от първо лице за силата и позитивизма или пък за провалите, които успявате да превърнете в движеща сила споделяйте на 257@bnr.bg. Разкажете ги и бъдете следващия ководещ в 257 или дайте предложение за човека и мотиватора, когото бихте искали да чуете. 

Всички епизоди на  можете да откриете тук:



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна