Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яник Синер продължава в Ротердам

Яник Синер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианецът Яник Синер се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Ротердам от категория АТР 500.

Водачът схемата се наложи с 6:3, 3:6, 6:3 над френския ветеран Гаел Монфис и записа 11-ата си поредна победа след почти два часа игра.

И трите сета се развиха по сходен сценарий, тъй като във всеки от тях имаше само по един пробив. Той бе за този, който сервираше първи и идваше в самото начало, така и в трите сета резултатът след четвъртия гейм бе по 3:1.

За Синер победата е общо под номер 14, като шампионът от Откритото първенство на Австралия няма загуба от Финалите на АТР през ноември. Монфис, който е двукратен шампион в зала "Ахой" пък допусна първа загуба след 11 поредни успеха в турнира.

"Имах един слаб гейм във втория сет и нещата се промениха много бързо. Продължавам да вярвам, че такива мачове ти помагат много, особено за психическата устойчивост. Когато не играеш най-добрия си тенис да намериш начин да спечелиш", каза Синер след срещата.

На четвъртфинал в Ротердам той ще срещне канадеца Милош Раонич, който си осигури място в тази фаза още в сряда.

В последния мач снощи Емил Руусувуори от Финладия победи Ян-Ленард Щруф от Германия и ще играе в следващия кръг с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп.

Програмата на единично в петък започва в 14 часа наше време с двубоя между шестия поставен Григор Димитров и Александър Шевченко от Казахстан. След него вторият в схемата Андрей Рубльов от Русия се изправя срещу петия Алекс де Минор от Австралия. Победителите от тези два двубоя ще се срещнат в събота в първия полуфинал в Ротердам.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна