Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров за БНР: Наложих волята си, не мисля за следващия съперник

| Интервю
Григор Димитров
Снимка: БНР/Любомир Тодоров

Григор Димитров беше самокритичен след победата над Александър Шевченко, която го класира за полуфиналите на АТР 500 тенис турнира в Ротердам. Най-успешният ни тенисист в историята не пропусна да похвали и играта на съперника си на пресконференцията след успеха.

„Наложих волята си. Труден мач, не играх добре, правех елементарни грешки, които му даваха шанс да навлезе в мача. Но и той (Шевченко – б.а.) игра много добре, тренирали сме няколко пъти с него, играли сме тренировъчни мачове, така че знаех, че има талант и играта му е много силна и от двете страни.

Очаквах да сервира толкова добре, но не очаквах толкова дълго да задържи това ниво. Пробвах какво ли не, отстъпвах назад, стъпих после напред, после от едната страна заставах, после в другата, но той намираше правилния ъгъл. В същия момент успя да разчета всеки един негов сервис в последния гейм. Знаех че ще има момент, в който да сбърка – или плитка топка и точно това стана в две от точките и това ми даде плюс да бъда по-спокоен в разиграванията. Според мен и той очакваше да направя грешка, но се опитах да бъда максимално фокусиран и спокоен“, анализира срещата Димитров.

Той каза, че няма значение кой ще бъде следващият му съперник. За Григор е важно да се възстанови и да е напълно готов за съботния двубой срещу Рубльов или Де Минор, който ще започне в 16 часа наше време.

Българинът каза, че е много рано да мисли за финалите на АТР, където триумфира през 2017 година, защото е още февруари и има много турнири до края на сезона, но би бил щастлив да се класира за Торино, на въпрос на нидерландска журналистка.

Какво иска от себе си Григор Димитров за третия си полуфинал за годината и защо е толкова успешен в Ротердам – чуйте в звуковия файл

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени