Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК разследва Microsoft за антиконкурентни практики при софтуерите за сигурност

Снимка: microsoft.com

Регулаторите на Европейския съюз разследват Microsoft заради опасения, че технологичният гигант задушава конкуренцията, като не позволява на клиентите си да купуват софтуер за сигурност от конкуренти, съобщи във вторник американската компания за технологични бизнес новини The Information.

Разследването, част от по-широка проверка на разширяващия се бизнес на Microsoft в облачните услуги, се фокусира върху софтуера Entra ID на компанията, неразделна част от контрола на достъпа до базирани на облак приложения.

Европейската комисия, натоварена с прилагането на антитръстовите закони на ЕС, се интересува как Entra ID на Microsoft, известен преди като Azure Active Directory, се предлага заедно с облачните услуги като Office 365 и Teams.

Изглежда, че технологичният гигант Microsoft задължава използването на Entra ID за своите бизнес клиенти, забранявайки им  ефективно да изберат алтернативни решения за управление на самоличността, предлагани от конкуренти като Okta и Cloudflare, отбелязва електронното издание а технологични бизнес новини.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени