Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ватопедският манастир в Света гора продава свои стоки в Интернет

Снимка: orthodoxwiki.org

Манастир от Света Гора продава свои стоки в Интернет. Поради голямия интерес от клиентите и високото качество стоките са търсени в цял свят.

За кратко време изключително популярни не само сред гърците, но и сред чужденците са стоките, продавани от Ватопедския манастир по интернет. 

"Дори не е необходимо да се рекламират като екологично чисти, защото всичко, произведено от монасите на тази свята земя, е чисто и благословено", споделят клиентите, които вече си купиха стоки онлайн. В него се предлагат вино, мед, зехтин, както и билки, които лекуват различни заболявания. 

Ръчно направени са всички предмети, необходими за литургия. Поради голям интерес на клиентите с предварителни поръчки се предлага също козметика от екологични материали. 

Производството е под контрола на специалисти, работи се по утвърдени стандарти и стоките са запазена марка на манастира, посочват монасите.

Манастирът "Ватопед" е един от най-старите монашески средища в Атон, намира се в югоизточната част на полуострова и е сред най-често посещаваните за поклонение. Сега вече навлезе и в нова епоха с използването на интернет. Млади монаси,които използват социалните мрежи, често са търсени за религиозни беседи и в помощ на християни от цял свят. 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна