Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уролози с операции на живо във ВМА

На 26-27 април Конгресният център на ВМА ще бъде домакин на 14-ия Симпозиум "Ендоурология и минимално инвазивна хирургия"

Снимката е илюстративна
Снимка: ВМА

На 26-27 април Конгресният център на Военномедицинска академия ще бъде домакин на 14-ия Симпозиум "Ендоурология и минимално инвазивна хирургия" – ежегодно научно събитие, организирано от ВМА и Катедра "Урология и нефрология", с подкрепата на Секцията по уролитиаза на Европейската асоциация по урология, Онлайн платформата за обучение "Академия по Ендоурология", Научната организация Експерти в уролитиазата, Международния алианс по уролитиаза, Югоизточната група за изследвания в областта на уролитиазата и научната организация Урология в развиващите се страни. 

Форумът, който е под почетното председателство на генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски има за цел да предложи актуална информация за съвременните диагностични и терапевтични техники в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия, коментира проф. Илия Салтиров, ръководител на Катедра "Урология и нефрология" и председател на Организационния комитет.

Научният комитет на 14th MEMIS се състои от 22 университетски преподаватели и опитни хирурзи от 10 държави – Австрия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Италия, Китай, Сингапур и Турция. Те ще представят научна програма, която включва шест State-of-the-Art лекции, шест лекции посветени на новите технологии вурологията, шест лекции с тематика в метаболитните изследвания иконсервативното лечение на уролитиазата.

В двата дни на симпозиума участниците ще имат възможност да наблюдават и 14 операции чрез най-съвременните хирургични техники, апаратура, енергийни източници и инструментариум в областта на хирургията на горния и долния уринарен тракт. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени