Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

77-годишна жена от Кюстендил даде 10 000 лв. на телефонен измамник. Задържаха го в Русе

Снимка: БГНЕС

77-годишна кюстендилка е станала жертва на телефонна измама. Извършителят - 23-годишен мъж, който е взел торбичката с 10 000 лева, е задържан по-късно в Русе, съобщават от Областната дирекция на полицията. 

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата. 

Измамата е станала по познатата, прилагана от мошениците, схема. Жертвата е получила обаждане по домашния си телефон от мъж, който се представил за полицай. За да помогне на полицията, трябвало да остави всичките си налични пари в торбичка и да закачи торбичката на входната дворна врата. Спазила указанията, а малко по-късно видяла през прозореца, че непознат мъж отнася торбичката. Едва тогава се породили подозренията ѝ, че е измамена. Обадила се в полицията. Служителите предприели незабавни в бърз порядък оперативно-издирвателни действия. 

Очевидно измамената жена е направила описание на извършителя. 23-годишният мъж, който е взел торбичката с 10 000 лева, е задържан чак в Русе. 

След изтичане на 24-часовия арест ще се прецени дали да бъде поискана мярка за задържане за 72 часа за мъжа, казаха от прокуратурата.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна