Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Microsoft: Руска хакерска група е успяла да получи достъп до вътрешни системи на компанията

Снимка: ЕПА/БГНЕС / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Технологичният гигант Microsoft заяви в петък, че руската държавна хакерска група Midnight Blizzard е получила достъп до някои от хранилищата за програмния код и вътрешните системи на компанията след хакерска атака, която беше разкрита от американската компания през януари, предаде Ройтерс.

"През последните седмици видяхме доказателства, че Midnight Blizzard използва информация, първоначално извлечена от нашите корпоративни имейл системи, за да получи или да се опита да получи неоторизиран достъп. Това включва достъп до някои от хранилищата на изходния код и вътрешните системи на компанията", посочи Microsoft в публикация в блог.

Microsoft също така каза, че Midnight Blizzard се опитва да получи достъп до тайни, включително тези, споделени между компанията и нейните клиенти, но тя се свързва и помага на засегнатите клиенти.

"Midnight Blizzard увеличи обема на някои аспекти на атаката с до 10 пъти през февруари, в сравнение с вече големия обем, който видяхме през януари 2024 г.", се казва още в блога на компанията.

Microsoft обяви за пръв път през януари, че е засякла кибератака от спонсорираната от руската държава хакерска група Nobelium, при която групата хаква имейли с висши ръководители.

По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна