Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 - ЦСКА София пряко по "Хоризонт"

Първа футболна лига
Снимка: БФС

Три мача от 24-ия кръг на първа футболна лига ще се изиграят днес. От 12 часа и 30 минути Локомотив София приема Славия. От 15 часа е срещата ЦСКА 1948-ма - ЦСКА София, която ще следим пряко по програма "Хоризонт". От 17 часа и 30 минути в Стара Загора Берое приема Черно море.

Срещата между ЦСКА 1948 и ЦСКА София ще бъде ръководена от съдията Иво Андреев.
Със сигурност този двубой е по-различен за двата отбора, така че днешните съперници ще преследват задължителен успех. Преди началото на срещата домакините са на шесто място в класирането с актив от 37 точки, докато тимът на Нестор Ел Маестро заема трета позиция с 48 пункта.
Футболистите на Николай Панайотов все още търсят първата си победа през пролетта. ЦСКА 1948 изигра общо пет мача, включително тези за Купата и Суперкупата на България, в които записа три загуби и две равенства. Надеждите в лагера на домакините са тази серия да приключи още днес и отборът спечели този важен за самочувствието сблъсък.
ЦСКА София също не е най-убедителен от началото на втория полусезон, но спечели три от четирите си срещи. Единственото поражение дойде в дербито с Черно море на "Тича". В последния си двубой, който беше срещу Берое за Купата, "червените" показаха друго лице и Нестор Ел Маестро ще иска да види още от същото в Бистрица.
Първата среща между днешните съперници по-рано през сезона завърши с успех за ЦСКА - София с 2:0. И двата гола бяха реализирани от Дюкенс Назон, който вече не е част от тима на гостите.

В столичния квартал "Надежда" Локомотив приема Славия, а главен съдия на мача ще е Кристиян Колев.
Двата отбора се намират както в сходна форма, така и на едва точка разстояние един от друг. Домакините са на 11-о място във временното класиране с 25 точки. В последните пет кръга "железничарите" имат два успеха и едно равенство.
От друга страна "белите" са на 10-а позиция с точка повече от Локомотив, като за последните пет срещи отборът на Златомир Загорчич има три равенства и само една победа.
В първия сблъсък между двата тима победител излезе Локомотив (София) с 2:1 на стадион "Александър Шаламанов". Тогава обаче начело на "белите" бе Хосе Мария Бакеро.

От 17.30 часа в Стара Загора Берое приема Черно море, а срещата ще бъде ръководена от Михаел Павлов.
Дватаа тим са в съвсем различна орбита през този сезон. Домакините са на 12-а позиция с 25 точки, но от началото на пролетния полусезон са в поредица от три загуби и опасната зона вече не изглежда толкова далеч. Гостите от своя страна са на върха с изравнени точки - 51 с Лудогорец.
Старозагорци все още са в процес на изясняване на състава, след като голяма част от титулярите от есента вече не са част от тима, но за сметка това нова порция чуждестранни играчи акостираха под Аязмото.
Черно море от своя страна има поводи за оптимизът по отношение на кадровата ситуация, тъй като един от основните фуутболисти - Мазир Сула се завръща след изтърпяно наказание. Срещата обаче пропускат Мартин Дичев, Александър Веселински и Едгар Пачеко.
Есента във Варна Черно море спечел първата среща с Берое, побеждавайки с 2:0 след попадения на Атанас Илиев и Мазир Сула.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна